Aubergill på klassiskt vis

Aubergine inlagd på klassiskt sillvis – aubergill! Perfekt för jul, påsk och midsommar. Gör inläggningen minst en dag innan den ska ätas.

1 aubergine

2 ½ dl vatten

¾ dl ättiksprit (12 %)

1 ½ dl socker

5 grovt krossade kryddpepparkorn

2 lagerblad

5 kryddnejlikor

1 rödlök

½ dl färsk dill

aubergill på klassiskt vis

Aubergillen är växtbaserad, 

glutenfri och sojafri.

  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor. Lägg i ett durkslag, salta och låt dra i några minuter så att den beska vätskan drar ur.

  2. Torka bort saltet med lite hushållspapper och skär skivorna i bitar som är ungefär 1 ½ x 3 cm.

  3. Koka bitarna i vatten i någon minut så att de precis blir mjuka. Låt rinna av i ett durkslag och ställ åt sidan.

  4. Gör lagen genom att blanda ihop vatten, ättika, socker och kryddor och låt koka en stund.

  5. Låt sockret lösas upp och ta sen lagen från spisen och låt den svalna.

  6. Skala och hacka löken och hacka dillen. Lägg tillsammans med auberginen i en glasburk och häll över lagen. Låt stå kallt över natten, gärna längre.

Recept från Tant Gröns kök