Carpaccio på polkabetor

Här kommer de vackra polkabetorna verkligen till sin rätt. Det här är en perfekt och lättlagad rätt för t ex ett buffébord. Fatet lyser!

 

1-3 polkabetor (våra brukar bli gigantiska men det blir snyggare om de är lite mindre)

1 dl nötter eller frön (pinjenötter, solroskärnor eller annat som du gillar)

God olivolja eller rapsolja

Flingsalt

Ett knippe persilja, gräslök, finbladig ruccola, machesallad, ärtskott eller annat grönt och fint​

  1. Skär av ändarna på polkabetorna och skrubba dem noga.

  2. Hyvla dem så tunt du kan, helst med mandolin (osthyvel kan också gå)

  3. Sprid ut skivorna på ett stort fat.

  4. Strö över nötter eller frön. Ringla över olja och strö över lite flingsalt.

  5. Klipp över det gröna.

carpaccio på polkabetor

Recept från Tant Gröns kök

Rätten är helt växtbaserad, glutenfri och sojafri.