Fröknäcke

Det finns en massa recept på fröknäcke. Det här kommer från min syster Josefine och är mitt absoluta favvo! Fantastiskt enkelt dessutom.

1 ½ dl linfrö

1 ½ dl solrosfrö

¾ dl sesamfrö

3 dl majsmjöl

1 msk grönsaksbuljongpulver

¾ dl rapsolja

3 dl kokt vatten

Flingsalt att strö över

 

fröknäcke

Knäckena är helt växtbaserade, glutenfria och sojafria.

  1. Sätt ugnen på 150°C och varmluft.

  2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner oljan.

  3. Häll över det heta vattnet och blanda ihop ordentligt.

  4. Dela upp degen i 3 delar och kavla ut riktigt tunt mellan två bakplåtspapper.

  5. Strö flingsalt över och grädda de tre plåtarna i ca 60 minuter. Byt plats på plåtarna några gånger under tiden.

  6. Bryt i så stora bitar du vill och förvara i en burk med lock (om du hinner innan de är uppätna 😊).

Recept från Tant Gröns kök