Fröknäcke
Det finns en massa recept på fröknäcke. Det här kommer från min syster Josefine och är mitt absoluta favvo! Fantastiskt enkelt dessutom.
1 ½ dl linfrö
1 ½ dl solrosfrö
¾ dl sesamfrö
3 dl majsmjöl
1 msk grönsaksbuljongpulver
¾ dl rapsolja
3 dl kokt vatten
Flingsalt att strö över

Knäckena är helt växtbaserade, glutenfria och sojafria.
-
Sätt ugnen på 150°C och varmluft.
-
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner oljan.
-
Häll över det heta vattnet och blanda ihop ordentligt.
-
Dela upp degen i 3 delar och kavla ut riktigt tunt mellan två bakplåtspapper.
-
Strö flingsalt över och grädda de tre plåtarna i ca 60 minuter. Byt plats på plåtarna några gånger under tiden.
-
Bryt i så stora bitar du vill och förvara i en burk med lock (om du hinner innan de är uppätna 😊).
Recept från Tant Gröns kök