Gubbröra på ostronskivling

Den här växtbaserade gubbröran på ett knäckebröd är bara så god! Passar toppen på midsommarbuffén!

5 potatisar

Inkokt ostronskivling

200 g ostronskivling

1 dl vatten

1 msk vitvinsvinäger

2 krm malen nejlika

2 krm malen kryddpeppar

2 lagerblad

1 tsk salt

 

Röra

½ rödlök

3 dl havrefraiche

2 msk hackad gräslök

2 msk hackad dill

1-2 msk kapris

Nymalen svartpeppar

Salt

 

Till serveringen: Knäckebröd, dillkvistar, tångcaviar

  1. Skrubba/skala och koka potatisen och låt den bli kall.  

  2. Skär ostronskivlingen i mindre bitar. Koka upp vatten, vinäger och kryddor. Lägg ner svampen och låt lagen koka in. Låt kallna.

  3. Skär potatisen i små tärningar. 

  4. Skala och hacka rödlöken och lägg tillsammans med fraichen i en skål. Hacka gräslök, dill och kapris och blanda ner med rödlök och fraiche. Krydda med lite nymalen svartpeppar och smaka av med salt.

  5. Vänd ner potatis och svamp i röran och lägg upp i en fin skål eller på fat. Toppa med tångcaviar och dill och servera till knäckebröd.

Rätten är växtbaserad, 

glutenfri (observera brödet)

och sojafri.

Recept från Tant Gröns kök