top of page

Kurs i vegetarisk matlagning för kockar på förskola

KURSEN ÄR UPPSKJUTEN PGA CORONA

 

Tant Gröns kök ger dig kunskapen att skapa vegetarisk mat som både små och stora matgäster kommer älska och må bra av! Kursen innefattar 5 tillfälle à 3 timmar, och har nedanstående innehåll. Varje tillfälle inleds med en teoretisk introduktion, med plats för frågor och diskussion. Därefter lagar och äter vi gemensamt härlig vegetarisk mat utifrån dagens tema.

 

  • Hållbar kost för små och stora magar

En satsning på mer växtbaserad kost ger er förskola möjlighet att visa att ni ligger i framkant både när det gäller hälsa och miljö ― frågor som allt fler barn och vuxna tycker är viktiga. Kursen ger dig kunskap kring varför det är mer hållbart ur ett miljö- och hälsoperspektiv att välja vegetarisk kost.

 

  • Barns näringsbehov och hälsa

Barn behöver näringsrik och god mat för att kunna växa och utvecklas på bästa sätt. Kursen ger dig insikt i alla hälsofördelar som vegetarisk kost ger, med stöd utifrån de allmänna näringsrekommendationerna. Vi går igenom hur du komponerar en vegetarisk måltid för att tillgodose alla näringsbehov. Du kommer också att få en introduktion till användbara produkter i det vegetariska köket. Dessutom kommer du lära dig göra barnens gamla favoriter vegetariska!

  • Härodlat och närodlat i säsong

Låt barnen få uppleva känslan av att själva odla ekologiska grönsaker som sedan används i maten de äter. Under kursen får du tips kring vad ni kan odla själv på förskolan för att sedan använda i matlagningen. Vi går också igenom hur man kan välja och laga utifrån vad som är närodlat och i säsong.

 

  • Vego + eko = lägre kostnad

Många kommuner har satt upp mål för hur stor del av maten som serveras som ska vara ekologisk. Kursen kommer att visa dig att ni kan öka era inköp av ekologiska produkter utan ökade kostnader.

 

  • Vegetarisk mat för alla

Att servera vegetarisk, och ibland vegansk mat ger minskad arbetsbelastning för kockarna eftersom behovet av specialdieter minskar. Kursen ger dig tips och idéer kring rätter som alla, oavsett religion, etik, allergi och intolerans, kan äta.

Har du frågor eller är intresserad av att gå kursen - kontakta mig på jenny@tantgronskok.se

Palak Paneer med halloumi
Potatis och purjolökssoppa grönkål
Pastagratäng med grönkål
Taco med belugalinser
Mustig gryta svamp och linser
Vegetarisk moussaka
bottom of page