Kurs i vegetarisk matlagning

Vill du laga mat där vackra och smakrika grönsaker får stå i fokus? I den här kursen får du lära dig laga vegetarisk mat som är färgstark, näringsrik och ljuvligt god. Du kommer att få massor av verktyg, recept och inspiration för att skapa både enklare vardagsrätter och rätter som kan få ta lite mer tid.

 

Du får tips om användbara produkter i det vegetariska köket, hur du kan göra klassiska rätter vegetariska och vilka råvaror som passar bäst att använda under årets olika säsonger.

Deltagarna kommer att laga mat i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Varje tillfälle avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper vi alla till att duka av och göra i ordning i köket.

Mer information och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går både på dag- och kvällstid. Under våren startar kurser i februari och mars.

 

 

 

 

 

Sagt av tidigare kursdeltagare:

"Positiv och inspirerande kurs med fokus på både nyttigheter och njutbar måltid. Superbra! Rekommenderas varmt." /Maria

"Vilken ögonöppnare det har varit med dessa fantastiska ingredienser vi har använt!" /Henrik

"Kursen var trevlig och lärorik och maten vi tillagade smakade utsökt! Gillar även att allting var väl förberett." /Gustav

Pumpasoppa med kokosmjölk
wraps med bönröra och mangosalsa
Råraka med majo, avokado, rödlök och tångcaviar
bowl med grillade grönsaker
Risotto med sparris och rödlök
Pasta med bönbollar i salviatomatsås
Kurs i vegetarisk julmat

Drömmer du också om en grön jul?

Visst går det att göra julbordet mer grönt och ändå behålla de traditionella smakerna och rätterna! På den här kursen kommer du inte bara få lära dig laga inläggningar utan sill och bullar utan kött, vi kommer också göra smakrika pajer, smarriga gratänger, färgstarka sallader och en massa annat gott som gör julen god för alla.

Ni välkomnas med glögg och får en introduktion till det gröna julbordet. Därefter presenteras julrätterna med recept och deltagarna delas in och lagar mat i mindre grupper. Allt dukas upp till en julbuffé som vi avnjuter gemensamt. Till sist hjälps vi alla åt med att duka av och göra i ordning i köket. Såklart får du med dig alla recepten så att du kan laga allt gott till din julbuffé hemma.

Mer information och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går både på dagtid den 8/12 och på kvällstid den 7/12. 

jul sallad
champinjonpastej
göttbullar
Tant Gröns frestelse
aubergill