top of page
Kurser i vegetarisk matlagning

Vill du laga mat där vackra och smakrika grönsaker får stå i fokus? I mina kurser får du lära dig laga vegetarisk mat som är färgstark, näringsrik och ljuvligt god. Du kommer att få massor av verktyg, recept och inspiration för att skapa både enklare vardagsrätter och rätter som kan få ta lite mer tid.

 

Du får tips om användbara produkter i det vegetariska köket, hur du kan göra klassiska rätter vegetariska och vilka råvaror som passar bäst att använda under årets olika säsonger.

Deltagarna kommer att laga mat i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Varje tillfälle avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper vi alla till att duka av och göra i ordning i köket.

Mer information, datum för kursstarter och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kurserna går både på dag- och kvällstid 

 

 

 

 

 

Sagt av tidigare kursdeltagare:

"Positiv och inspirerande kurs med fokus på både nyttigheter och njutbar måltid. Superbra! Rekommenderas varmt." /Maria

"Vilken ögonöppnare det har varit med dessa fantastiska ingredienser vi har använt!" /Henrik

"Kursen var trevlig och lärorik och maten vi tillagade smakade utsökt! Gillar även att allting var väl förberett." /Gustav

Pumpasoppa med kokosmjölk
wraps med bönröra och mangosalsa
Råraka med majo, avokado, rödlök och tångcaviar
bowl med grillade grönsaker
Risotto med sparris och rödlök
Pasta med bönbollar i salviatomatsås
Kurser i växtbaserad matlagning

Efterfrågad uppföljare till kursen vegetarisk matlagning för dig som vill lära dig mer om helt växtbaserad/vegansk matlagning! Kursen kan ses som fristående eller som en fortsättning på min kurs i vegetarisk matlagning. Jag utlovar massor av ny inspiration och nya recept.  I den här kursen får du lära dig laga helt växtbaserad mat som är färgstark, näringsrik och ljuvligt god. Du kommer att få massor av verktyg, recept och inspiration för att skapa rätter där ingen kommer att sakna något!

 

Du får tips om användbara produkter i det veganska köket, hur du kan göra klassiska rätter veganska och vilka råvaror som passar bäst att använda under årets olika säsonger.

Deltagarna kommer att laga mat i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Varje tillfälle avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper vi alla till att duka av och göra i ordning i köket.

Mer information, datum för kursstarter och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går både på dag- och kvällstid. 

Urval av tidigare och eventuellt återkommande kurser

Grön matlagning för unga kockar

Kickstarta sommarlovet med en kurs i vegetarisk matlagning!

 

Visst skulle det vara kul att kunna laga riktigt smarrig vegetarisk mat och bjuda familjen eller kompisarna på? På den här kursen kommer du att få massor av tips, idéer och recept för vegetarisk matlagning som du fixar själv. Du kommer att få laga rätter som säkert är helt nya för dig men också få prova på att göra några klassiska favoriter på vegetariskt eller veganskt sätt.

 

Den här kursen passar dig som är 9 år eller mer. 

 

Kursen består av 3 träffar i kursköket på Studieförbundet Vuxenskolan i Lund, måndag 19/6, tisdag 20/6 och onsdag 21/6 kl 10-12.15.

Vegansk tacos
Organiska grönsaker
Kurs i vegetarisk julmat
 
Drömmer du också om en grön jul? Ja, men visst går det att göra julbordet grönt och ändå behålla de traditionella smakerna och rätterna! På den här kursen kommer du inte bara få lära dig laga inläggningar utan sill och bullar utan kött utan vi kommer också göra smakrika pajer, smarriga gratänger, färgstarka sallader och en massa annat gott som gör julen god för alla.


Ni välkomnas med glögg och får en introduktion till det gröna julbordet. Därefter presenteras julrätterna med recept och deltagarna delas in och lagar mat i mindre grupper. Allt dukas upp till en buffé som vi avnjuter gemensamt. Till sist hjälps vi alla åt att duka av och göra i ordning i köket. Såklart får du med dig alla recepten så att du kan laga allt gott till din julbuffé hemma.

Mer information och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går den 6/12 kl 10-14.30. 

IMG_4570_edited.jpg
_edited.jpg
IMG_4564_edited.jpg
Kurs i vegetarisk påskmat

Låt påsken bli riktigt grön! Visst går det att göra påskbordet mer grönt och ändå behålla de traditionella smakerna och rätterna! På den här kursen kommer du inte bara få lära dig laga inläggningar utan sill och bullar utan kött utan vi kommer också göra smakrika pajer, färgstarka sallader och en massa annat som gör påsken riktigt god för alla.

Ni välkomnas och får en introduktion till det gröna påskbordet. Därefter presenteras påskrätterna med recept och deltagarna delas in och lagar mat i mindre grupper. Allt dukas upp till en påskbuffé som vi avnjuter gemensamt. Till sist hjälps vi alla åt att duka av och göra i ordning i köket. 
Såklart får du med dig alla recepten så att du kan laga allt gott till din påskbuffé hemma.

Mer information och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går den 6/4 kl 10-14.30. 

IMG_5089_edited
IMG_0825 (2)
champinjonpastej
IMG_0025_edited
_edited
Vegansk
Julmat
Unga kockar
bottom of page