Kurs i vegetarisk matlagning för privatpersoner

Pumpasoppa med kokosmjölk
wraps med bönröra och mangosalsa
Råraka med majo, avokado, rödlök och tångcaviar
bowl med grillade grönsaker
Risotto med sparris och rödlök
Pasta med bönbollar i salviatomatsås

Vill du laga mat där vackra och smakrika grönsaker får stå i fokus? I den här kursen får du lära dig laga vegetarisk mat som är färgstark, näringsrik och ljuvligt god. Du kommer att få massor av verktyg, recept och inspiration för att skapa både enklare vardagsrätter och rätter som kan få ta lite mer tid.

 

Du får tips om användbara produkter i det vegetariska köket, hur du kan göra klassiska rätter vegetariska och vilka råvaror som passar bäst att använda under årets olika säsonger.

Deltagarna kommer att laga mat i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Kvällen avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper vi alla till att duka av och göra i ordning i köket.

Mer information och anmälan hittar du på Studieförbundet Vuxenskolan. Kursen går både på dag- och kvällstid. Nästa kursstart är tisdagen den 9/11. Kursen på dagtid är fullbokad och på kvällen finns fortfarande 1 plats kvar. Eftersom lunchkurserna varit så populära har vi lagt in ytterligare en kursomgång med start den 10/11. 

Sagt av tidigare kursdeltagare:

"Positiv och inspirerande kurs med fokus på både nyttigheter och njutbar måltid. Superbra! Rekommenderas varmt." /Maria

"Vilken ögonöppnare det har varit med dessa fantastiska ingredienser vi har använt!" /Henrik

"Kursen var trevlig och lärorik och maten vi tillagade smakade utsökt! Gillar även att allting var väl förberett." /Gustav