top of page
mangold

Mangold och spenat

Mangold och spenat är två nyttiga gröna bladgrönsaker som fullproppade med järn och vitaminer. Spenat är bättre om den ska användas färsk men annars tycker jag att de går bra att använda på samma sätt båda två och de går bra att byta ut med varandra i många recept. 

Spenat har en ganska kort skördetid och plantorna går ganska snabbt upp i blom. Mangolden däremot står långt in på hösten och kan dessutom strimlas och läggas i frysen så den kan användas också under vintern. Mangolden finns i flera olika gula och röda färger och om man skördar bladen när de är små går de utmärkt att använda som sallad.

Recept

pastagratäng spenat tomat vegetarisk

 

Alla i vår familj älskar pasta! Inte minst i en gratäng. Det här är en av våra favoriter.

Pastagratäng med spenat och soltorkade tomater
Palak Paneer med halloumi

 

Palak Paneer är en indisk klassiker som blivit en favorit i vårt hem. Den här varianten med halloumi är sååå god och samtidigt lätt och snabb att laga.

Palak Paneer med halloumi
Piroger med kantareller och purjolök

Smarriga piroger som kan göras med färska kantareller om det är säsong men funkar fint med de från burk också. Välj gärna en smakrik lite salt ost så blir det extra yummy!

Piroger med kantareller och purjo
bowl (2).jpg

Det absolut roligaste och mest inspirerande sättet att laga mat är att gå ut i trädgården och se vad som finns att skörda och hitta på en rätt utifrån det! Då är en bowl som denna helt perfekt. Så gott och så vackert!

Bowl med grillade grönsaker
bottom of page