Morotsblastpesto

Urgod pesto av späd morotsblast. Så häftigt att använda hela grönsaken - jag älskar sånt! Peston ska göras av alldeles färsk och späd blast. Ät den till pasta, grillade grönsaker, på en smörgås eller vad du vill!

Ger ca 5 dl pesto

ca 250 g morotsblast

2 vitlöksklyftor

2 dl solroskärnor

4 msk näringsjäst eller 1 dl vegansk parmesan

1 tsk salt

1 msk citronsaft

1 dl olivolja 

1-1 1/2 dl vatten 

morotsblastpesto_edited.jpg

Peston är växtbaserad, 

glutenfri och sojafri.

Grovhacka morotsblasten, pressa vitlöken och mixa tillsammans med de andra ingredienserna till en så grov pesto som du önskar. Börja med 1 dl vatten och späd med mer om du vill ha en mindre fast pesto.

Recept från Tant Gröns kök