top of page

Om mig

Jag är Tant Grön!

Tant Gröns kök drivs av mig, Jenny Haglind. Jag bor i mitt drömhus ute på landet i sydvästra Skåne med min man och våra två barn. I familjen finns också en hund och en katt. I vår familj finns ett stort intresse för god mat. Vi äter alltid tillsammans och lägger mycket tid både på att laga maten och äta den. Vi gillade kött tidigare men i bakgrunden fanns en gnagande tanke om att det inte kändes rätt att äta djur. Vi hade länge valt animaliska produkter från djur som vi visste haft det bra - ägg från svärfar, lamm från svägerskan, oxkött från en ekologisk gård i närheten. Men ändå.... Hösten 2016 bestämde vi oss för att bli vegetarianer. Det var inte ett alldeles enkelt beslut, särskilt inte med tanke på vår son som då var 4 år och älskade korv och leverpastej! 

Det blev en resa som gjorde att vår familj fick en mycket större medvetenhet om vad vi äter och en till stora delar ny receptbank!

Vårt stora intresse för egen odling av grönsaker gör det såklart ännu häftigare att laga enbart vegetariskt! Vi lever vårt vegoliv hela vägen från fröna vi sätter i jorden till maten vi lägger på tallriken.

Jag har en bakgrund som både civilekonom och lärare. Det sistnämnda har jag arbetat som under 10 år. Med detta i bagaget känns det otroligt spännande att nu kunna dela med mig av min kunskap inom vegetarisk matlagning och odling.

Hoppas att du också vill leva vegoliv och kommer kunna hitta inspiration och idéer på min sida! Eftersom vi liksom andra föräldrar tycker att det är viktigt vad våra barn får i sig kommer stor vikt läggas vid just barnens mat. 🥰

bottom of page