Bland äppelblom och rabarberskörd

Uppdaterat: 21 okt. 2020

Min bästa plats på jorden är min trädgård - utan tvekan! Den ger mig massor av jobb och gör att jag ibland känner mig otillräcklig men samtidigt är det den plats där jag känner mig allra mest avkopplad och fridfull (även när jag rensar ogräs!). Kanske är det den här tiden varje år som är den allra bästa. Då visar trädgården på en sån otrolig livskraft och det känns så härligt - inte minst en märklig vår som denna.


Nu visar körsbär, plommon och äpple upp sina fantastiska blommor och lockar precis som jordgubbar och vinbär med en riklig skörd i sommar. Potatis och lök är nere i jorden. Sallatsfröna har redan grott och börjat komma upp med små gröna hjärtblad och resten av alla frö ska sås inom några dagar. Rabarberna växer som galna som vanligt!


Att odla egna grönsaker ger en så skön känsla av att kunna klara sig själv. Vi är till stor del självförsörjande på många grönsaker och om vi i år kanske, kanske får till det där växthuset som vi drömt om så länge så får vi äntligen egna tomater igen också. Ja, några få plantor ute har vi varje år men de får inte den där helt magiska smaken som de tomater vi odlade i växthuset där vi bodde tidigare. När man som jag sen älskar att komponera rätter och laga mat också så blir känslan av att ha tillgång till egenodlat ännu mer tillfredsställande, mer närodlat, eko och hållbart än så blir det inte!


Idag strålar solen och vi har hela gårdsplanen full av ny singel som ska spridas ut för påfyllnad, så nu ska jag gå ut och jobba och njuta!


Var har du din bästa plats på jorden? 🥰
36 visningar0 kommentarer