Tant Gröns kök blir till!

Uppdaterat: 21 okt. 2020

​Fröet till Tant Gröns kök såddes när vår dotter, Lelia hade blivit 6 månader och skulle börja äta "riktig" mat. Det första hon fick smaka var självklart – egna grönsaker som morötter och potatis som jag mixade. Men i mataffären hade jag svårt att hitta någon vegetarisk barnmatsburk som jag tyckte var värd att köpa. De innehöll inga proteiner och i de grönsaksgrytor jag hittade fanns de grönsaker som vi odlade själv. Av erfarenhet visste jag att de heller inte smakade särskilt gott. Nej, jag fick helt enkelt koka ihop eget. Jag googlade för inspiration och utifrån det knåpade jag ihop mina egna recept. Lelia var en ivrig och entusiastisk provsmakare! Det var alltid kul att laga mat till henne och se hennes reaktioner när hon fick testa nya smaker. Även vi andra i familjen tyckte att barnmaten var riktigt god! Några av recepten finns på webbsidan