top of page
potatis

Potatis

Potatis är nog bland det lättaste man kan odla tycker jag. Det går att använda till många olika rätter och är dessutom lätt att lagra under vintern. Eftersom vi har lerjord så brukar vi gräva upp potatisen ganska tidigt. Vi har erfarenhet av att om det blir en regnig sensommar och höst så ruttnar potatisen i jorden. Vi gräver upp den när det varit torrt ett tag och lägger den sen i luftiga jutesäckar som vi ställer i förrådet. Då brukar den hålla bra fram till våren om vi har tur.

Recept

Jordärtskockssoppa

 

 

Mjuka och lena smaker får krisp av krutonger. Soppan tycker jag funkar till både vardag och fest, serverad i tallrikar kan den se riktigt lyxig ut!

Jordärtskockssoppa med krutonger
Svensk vegobowl

Festrätt i toppklass – en mycket svensk version av en bowl! Helt rätt för höst- och vintersäsongen. Flera av de grönsaker vi har i köksträdgård eller i naturen under hösten och vintern får blomma i denna roliga och vackra rätt.

Svensk vegobowl
Potatis- och purjolökssoppa med grönkål

 

God vardagssoppa som värmer skönt en ruggig höst- eller vinterdag. Grönkålen gör den extra god och nyttig med massor av vitaminer och mineraler.

Potatis- och purjosoppa med grönkål
Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu

 

 

Helt växtbaserad bowl med massor av smak, nyttigheter och färg. Snabbt fixat och så vackert!

Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu
Råraka med vegansk majonnäs, avokado, rödlök och tångcaviar

 

 

Lyxig råraka med fina tillbehör. Perfekt som förrätt eller lättare middag! Rätten är helt växtbaserad. Majon är bara sååå läcker. 

Råraka med majo, avokado, rödlök och tångcaviar
purjolök tomat paj potatis pajskal

Riktigt krämig och smarrig paj med en pajdeg gjord av potatis.  Växtbaserad och glutenfri paj som funkar för alla! Toppen att servera på en buffé eller med en sallad till som middag.

Purjolöks- och tomatpaj
grillbiffar färskpotatissallad

 

Färskpotatissallad tillsammans med grillade biffar och en kall sås är perfekt sommarmat!

Grillbiffar med färskpotatissallad
Roussaka

Den här rätten är som en moussaka fast med potatis, rotfrukter och squash istället för aubergine – eftersom det är det vi har i vår svenska köksträdgård. 

Sååå smaskig!

Roussaka
vegetarisk Janssons frestelse

Växtbaserad Janssons frestelse med potatis och jordärtskocka, som är ännu godare än originalet tycker alla som äter vårt julbord! Här är det kapris och saltgurka som ger den goda sältan.

Tant Gröns frestelse
bottom of page