Ramslöksmajonnäs

Alltså den här majon är bara så god. Hela familjen älskar den och jag hittar på en massa nya rätter bara få använda den. Ut i skogen och plocka och prova till klyftpotatisen, grillningen, burgaren eller vad som helst! 😋

Om du inte ska använda kikärtor till samma måltid så så går det bra att spara kikärtorna några dagar eller så kan du spara spad när du använder kikärtor - det går utmärkt att frysa. Från en förpackning blir det ca 6 msk spad.

Receptet ger drygt 2 dl majonnäs.

 

3 msk kikärtsspad

1 tsk vitvinsvinäger

6-8 blad ramslök

½ tsk salt

Nymalen svartpeppar (ett par varv på kvarnen)

2 dl rapsolja

Majonnäsen är växtbaserad, 

glutenfri och sojafri.

  1. Skölj och hacka ramslöken.

  2. Mixa ihop kikärtsspad, vinäger, ramslök, salt och svartpeppar med mixerstav.

  3. Tillsätt rapsoljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Kör till en riktigt fluffig konsistens.

ramslöksmajonnäs

Recept från Tant Gröns kök