Ramslöksmajonnäs

Alltså den här majon är bara så god. Hela familjen älskar den och jag hittar på en massa nya rätter bara få använda den. Ut i skogen och plocka och prova till klyftpotatisen, grillningen, burgaren eller vad som helst! 😋

Om du inte ska använda kikärtor till samma måltid så så går det bra att spara kikärtorna några dagar eller så kan du spara spad när du använder kikärtor - det går utmärkt att frysa. Från en förpackning blir det ca 6 msk spad.

Receptet ger drygt 2 dl majonnäs.

 

3 msk kikärtsspad

1 tsk vitvinsvinäger

½ tsk salt

Nymalen svartpeppar (ett par varv på kvarnen)

2 dl rapsolja

6-12 blad ramslök 

Majonnäsen är växtbaserad, 

glutenfri och sojafri.

  1. Skölj och grovhacka ramslöken.

  2. Mixa ihop kikärtsspad, vinäger, salt och svartpeppar med mixerstav.

  3. Tillsätt rapsoljan i en fin stråle under fortsatt mixning. Kör till en riktigt fluffig konsistens.

  4. Mixa till sist ner hackad ramslök efter smak. Prova dig fram om du vill ha mer ramslök eller salt.

ramslöksmajonnäs

Recept från Tant Gröns kök