top of page
IMG-5511.JPG
IMG-5514.JPG

Paprika

En rolig sak med att odla själv är att upptäcka att det finns så många olika sorter av paprika, tomater, chili osv. De ser olika ut, smakar olika, passar olika bra för olika ändamål. Av paprika har vi fått en favorit att ha på smörgåsen, en annan att ha i grytor och en tredje att grilla. 

Paprika behöver värme och sol för att bli söta och hinna bli färdiga. De är därför absolut bäst att odla i växthus. 

Vid tillagning får paprika en sötare smak ju längre den tillagas. Jag älskar att grilla paprika, för då blir den så söt och smakrik.

Recept

Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu

 

Helt växtbaserad bowl med massor av smak, nyttigheter och färg. Snabbt fixat och så vackert!

Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu
Chili sin carne

Den här klassikern blir suveränt god i vegotappning med nyttiga röda linser. Lätt och snabb att laga med ingredienser som du nog oftast har hemma. Även vegoskeptiker nockas av den här rätten! 😉

chili sin carne vegan
Krämig paprikarisotto

Helt underbar risotto med paprika och squash som min man skapade en kreativ kväll med ett barn på armen och ett glas vin i handen. Vi hade just varit i Italien och konstaterade hela familjen att den här risotton var bättre än något vi åt där!

Krämig paprikarisotto
Paella med grillade grönsaker

Den spanska paellan kan varieras oändligt. Den här varianten med grillade grönsaker är min absoluta favorit. Saffran är ett måste tycker jag! Servera gärna med ett gott bröd. Rätten är helt växtbaserad.

Paella med grillade grönsaker vegan
Wraps med bönröra och mangosalsa

Tycker du precis som jag att nästan allting blir gott när man virar in det i ett bröd? Den här wrapen har allt – krämighet, syrlighet, sting och sötma. I love it! Rätten är helt växtbaserad.

wraps med bönröra och mangosalsa
bottom of page