top of page
Polkabetor

Rödbetor och polkabetor

Rödbetor, polkabetor och även gulbetor är ganska lätta att odla. Våra brukar bli gigantiska om de står kvar länge och de kan de göra - en bra bit in på hösten. Sen går de bra att lagra i papperspåsar eller skära i klyftor eller tärningar och frysa in. Detta är en av de få grönsaker som jag brukar förvälla, alltså koka lite, ca 10 minuter innan jag fryser in dem.

Polkabetorna är så himla fina att använda råa, t ex som carpaccio. Om du vill ugnsbaka eller koka dem så är det bättre med rödbetor för polkabetorna tappar sina vackra ränder vid kokning. Låt den nedre änden av rödbetan (den lilla svansen) sitta kvar när du kokar den så håller den sin vackra färg kvar själv istället för att släppa ut den i kokvattnet.

Recept

polkabetor carpaccio

Här kommer de vackra polkabetorna verkligen till sin rätt. Det här är en perfekt och lättlagad rätt för t ex ett buffébord. Fatet lyser!

Carpaccio på polkabetor
Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu

Helt växtbaserad bowl med massor av smak, nyttigheter och färg. Snabbt fixat och så vackert!

Bowl med ärthommus, rostade grönsaker och knaperstekt tofu
bowl (2).jpg

Det absolut roligaste och mest inspirerande sättet att laga mat på är att gå ut i trädgården och se vad som finns att skörda och hitta på en rätt utifrån det! Då är en bowl som denna helt perfekt. Så gott och så vackert!

Bowl med grillade grönsaker
bottom of page